Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Εδώ ο κόσμος ΧΑΝΕΤΑΙ!

Η πληροφορία

Νεαρός ετών 26 σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ινδονησία. Ζητούν, ενδεχομένως για διαδικαστικά θέματα, από την οικογένειά του το ποσό των 35.000 € προκειμένου να επιστρέψουν τη σωρό του άτυχου νέου στη χώρα μας και να ταφεί. Ο πατέρας προσπαθεί να βρει τα χρήματα, να τα προσκομίσει προκειμένου να του φέρουν το παιδί του.

Το ερώτημα

Που στο διάολο είναι το κράτος;

Μερικές πιθανές απαντήσεις

Γευματίζει στο Βόσπορο, αφιερώνει ατελείωτες ώρες σε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, πληρώνει γεύματα και δεξιώσεις στους δημοσιογράφους και στους εφοπλιστές, χτίζει αυθαίρετα, ζει κάτω από τον πανικό του πολιτικού κόστους, ταΐζει το τέρας της γραφειοκρατίας μη γίνει ανορεξικό, δεν παρουσιάζει σημείο βελτίωσης παρά μόνο σε ελάχιστους τομείς, αφιερώνει απεριόριστο χρόνο στα σκάνδαλα ψάχνοντας τρόπους να τα σκεπάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται, βασίζεται στην αρχή «χίλιοι αθώοι στη φυλακή, παρά ένας επιχειρηματίας», συγκαλύπτει, κουκουλώνει, φοβάται, παλινωδεί..

Η απαίτησή μας

Δεν αντέχεται άλλο! Είναι δυνατόν στην εποχή μας σε μια χώρα μέλος της Ε.Ε. να μην μπορεί η πολιτεία να καταβάλει το ευτελές ποσό των 35.000 € και να φέρει πίσω το παιδί να το ενταφιάσουν οι άνθρωποι; Είναι δυνατόν να ζητάτε χαρτιά από το big bang και δώθε προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες; Πότε θα φέρουν το παιδί; Δώστε τα λεφτά και ας είναι υπό μορφή δανείου στην οικογένεια. Θα σας τα επιστρέψουν. Αυτός που θα τα στερηθεί, ας κάνει για λίγο υπομονή…
Είμαι Έλληνας πολίτης, όπως και αυτοί οι γονείς, όπως και τόσος κόσμος και ΑΠΑΙΤΩ οι φόροι που πληρώνω να γίνουν μια φορά, μια φορά έστω πράξη ανθρωπιάς, υποχρέωσή σας, και όχι λογαριασμοί τηλεφώνων των βουλευτών.
Σεμνοί και ταπεινοί……… ακούτε; Μας ακούει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: